De babyconsulent

 

Wat doet de babyconsulent?

Als babyconsulent bied ik begeleiding bij jou en je baby aan huis. Wanneer je een consult aanvraagt stuur ik jullie een vragenformulier. Nadat ik het ingevulde formulier heb ontvangen maak ik een afspraak en kom ik bij jullie thuis. We nemen dan samen het vragenformulier door zodat de vraag of de vragen duidelijk zijn. Ik geef jullie zoveel mogelijk voorlichting en tips waarmee je direct aan de slag kunt.
Ik maak een plan van aanpak die ik vervolgens toestuur en waar jullie dan mee aan de slag kunnen.
Na 2 dagen hebben we contact via een telefonische afspraak over hoe het gaat en kunnen er vragen worden gesteld en het plan van aanpak eventueel worden bijgesteld. Mocht er alsnog behoefte zijn aan een huisbezoek, dan kan dat aangegeven worden.

De begeleiding kan via mail, telefoon of WhatsApp plaatsvinden. Wanneer jullie als ouders genoeg handvatten hebben gekregen zodat ondersteuning en begeleiding overbodig is, sluiten we het consult na 2 weken af.

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over, of een afspraak voor:

Mijn naam is Martha van Faassen

Ik ben neonatologieverpleegkundige en was tot mei  2015 werkzaam op de afdeling neonatologie in het Martini Ziekenhuis. Na ruim 22 jaar op deze afdeling te hebben gewerkt ben ik begonnen met een eigen praktijk.

Als verpleegkundige zag ik vaak dat onrustige- en huilbaby’s in het ziekenhuis moesten worden opgenomen terwijl er vaak geen medische reden aan ten grondslag lag. Ik ben er van overtuigd dat deze onrustige baby’s niet in het ziekenhuis thuis horen.

Het beste voor zowel de ouders als hun baby is, dat ze in de thuissituatie goede begeleiding en ondersteuning krijgen. Daarom ben ik begonnen met een eigen praktijk als babyconsulent.
 Als verpleegkundig babyconsulent hoop ik deze ouders en hun baby in de thuissituatie  begeleiding en ondersteuning te bieden zodat ze als gezin weer in een goede balans komen.

Afgeronde opleidingen:
– A-Verpleegkundige
– Specialisatie Kinderverpleegkundige
– Specialisatie Neonatologie-verpleegkundige
– Docent Babymassage
– Babyconsulent